DUPI Underwriting Agencies

In het dagelijkse werk van Underwriter Peter Boekhoud en Underwriting Director Emiel Paaij is de software van FrameStory niet weg te denken. Bij DUPI Underwriting Agencies gebruiken ze de Framestory om documentatie, mailverkeer, offerte nota’s, polissen, aanhangsels en boekingsstukken van zaken te bewaren.

 

Een softwaresysteem voor de belangrijkste gegevens van een zaak

”Framestory is het beste te omschrijven als een softwaresysteem waarin de belangrijkste gegevens van een zaak worden vastgelegd,” begint Emiel Paaij zijn verhaal: ”Dat begint met het schrijven van een offerte en leidt vanzelf tot alle andere vaste stappen die doorlopen worden bij het maken en beheren van een polis. Alles wat wij nodig hebben, wordt op een plek overzichtelijk bij elkaar bewaard.”

Peter Boekhoud vult zijn collega aan: ”Het systeem is heel simpel. Dagelijks gebruik ik vier verschillende functionaliteiten en dat werkt snel en goed. Ik hoef niet tussen verschillende programma’s te schakelen.”

 

Gebruiksvriendelijk en flexibel

Volgens Emiel is het grote voordeel van Framestory dat het gebruiksvriendelijk én flexibel is: ”Daarmee bedoel ik dat er snel modules aangepast of functionaliteiten bijgebouwd kunnen worden. We benaderen FrameStory Software en zij gaan er direct mee aan het werk. Je merkt dat het ICT-ers zijn met een achtergrond in verzekeringen. Een nieuwe code of veld invoeren, is een kwestie van vijf minuten. Complexere vraagstukken duren iets langer, maar je bent niet twee weken bezig met een logge IT-afdeling.”

 

Statistiek zichtbaar

In de software wordt niet alleen e-mailverkeer, offertes, nota’s en polissen bij elkaar bewaard, maar is ook statistiek zichtbaar. Zo is in een oogopslag te zien hoe het staat met premies en schade. ”Via Framestory checken we de actuele status van een bepaalde portefeuille,” aldus Peter: ”Zo kan ik het resultaat zien van onze binnenvaart portefeuille of de cijfers van een bepaalde makelaar. Soms hebben makelaars zelf geen helder beeld van het verloop van premies. Het komt dus geregeld voor dat aan ons wordt gevraagd om een statistiek te maken.”

”Bij andere softwarepakketten wordt niet alles aangeboden in een pakket. Dan heb je bijvoorbeeld een afzonderlijk nota systeem of beschik je niet over de juiste managementinformatie. In Framestory kunnen we de informatie goed boven water krijgen, staat alles bij elkaar en zien we de actuele stand van zaken. Dat is ideaal!”, besluit Emiel.