DUTCH P&I

Willem-Jan van Eijsden is de directeur van DUTCH P&I, een intermediair voor de scheepvaart. Het bedrijf moet flexibel zijn, want het werkt samen met verschillende verzekeraars. Die hebben eigen voorwaarden en een unieke aanpak. De kracht van DUTCH P&I ligt daarom in het snel schakelen en het niet standaardiseren van werkzaamheden. Het softwarepakket Navigator van FrameStory is hier uitermate geschikt voor.

 

Software van begeleidend naar leidend

Ruim 10 jaar geleden zette Willem-Jan van Eijsden de beweging in om van een fysiek georiënteerd bedrijf, met papieren dossiers, naar een digitale organisatie te gaan met behulp van de software van FrameStory. Willem-Jan: ”In het begin was Navigator een soort hulpmiddel. Het afgelopen decennium is de software ontwikkeld naar een systeem waarin we volledig werken. Zo is het van begeleidend naar leidend gegaan. Momenteel werken we volledig met Navigator. We creëren polissen, zoeken rapporten op en hebben alle financiële documenten bij elkaar staan.”

 

De invoer van een nieuw systeem

Wijzigingen aanbrengen in een organisatie kost veel tijd. Als medewerkers zien dat de veranderingen echt iets toevoegen aan het werk, heeft het een positief effect op de organisatie. Willem-Jan: ‘’Dat merkten we met de invoering van dit softwarepakket. Het systeem is modulair, waardoor we zelf kunnen bepalen wat we wel en niet toevoegen aan onze Navigator. We hebben het pakket echt laten bouwen op onze behoeften. Voor onze branche van makelaars gelden andere spelregels, dan voor een verzekeringsbedrijf. Wij willen soms wel schepen kunnen registeren en soms niet. De in- of output moet makkelijk aan te passen zijn. Door de korte lijnen met de makers van Navigator is heel veel mogelijk. Ons werk gaat door het softwarepakket een stuk sneller. Bovendien gaat de foutgevoeligheid fors naar beneden. Als de invoer eenmaal goed gaat, is de output altijd hetzelfde. En daar streef je naar als organisatie.’’